Meteen naar de inhoud

Even voorstellen

Mijn naam is Elke de Vreeze. Al van jongs af aan ligt mijn hart bij het werken met jongeren. Door verschillende opleidingen te volgen heb ik een brede blik op de ontwikkeling van jongeren gekregen. Ik heb ervaring opgedaan binnen de jeugdzorg, tweedelijns GGz praktijk en een vrijgevestigde praktijk. Zo heb ik een mooie rugzak met hulpmiddelen verzameld die mij helpen aansluiten bij de behoefte van de jongere en het omringende systeem.

Voor mij staat een individueel probleem nooit op zichzelf. Een mens ontwikkelt zich immers in verbinding met de omgeving. Wanneer een mens om welke reden dan ook vastloopt in het leven is het belangrijk om vanuit een systemische visie aan de slag te gaan. Binnen mijn behandelingen vind ik het belangrijk om in eerste instantie te luisteren naar het verhaal van de jongere en/of zijn systeem. Door ieders betekenis van het probleem te horen, de krachten en mogelijkheden te delen kan men vanuit begrip en verbinding samen werken aan het probleem. Zo kan een probleem opgelost worden of kan er een vorm van acceptatie ontstaan van waaruit men weer verder kan ontwikkelen.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van jongeren en volwassenen met klachten als gevolg van hechtingsproblemen en trauma, rouw en verlies, systeem problemen, levensfase problemen en of ontwikkelingsstoornissen.

Na een periode waarin het verlies van een dierbare centraal stond, besloot ik voor mijzelf te beginnen. Mijn specialisatie is individuele therapie inzetten met als basiselement verbinding. Dat betekent dat ik bij iedere hulpvraag bekijk of verbinding met jezelf of je omgeving verbroken is. Wanneer je inzicht krijgt in deze breuken, ontwikkelen je begrip, herkenning en erkenning en kan je van daaruit de eerste stappen tot herstel maken.

Mijn belangrijkste titel in het leven is mama van 3. Daarnaast ben ik Orthopedagoog-generalist, EMDR Europe practitioner en Systeemtherapeut. Om bij te blijven bij de actuele ontwikkelingen volg ik scholing en lees ik literatuur. Ook ben ik aangesloten bij verschillende verenigingen binnen mijn vakgebied (NVO, BIG, NVRG, SKJ, VEN- Vereniging EMDR Nederland). Mocht je contact met mij willen dan kun je mailen naar praktijkvibe@gmail.com