Meteen naar de inhoud

Even voorstellen

Mijn naam is Elke de Vreeze (1978). Al van jongs af aan ligt mijn hart bij het werken met jongeren. En na mijn VWO kon ik mijn interesse rondom de ontwikkeling van een kind verder gaan ontwikkelingen. Ik wilde een brede blik op deze ontwikkeling krijgen. Daarom heb ik verschillende opleidingen (Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogische Wetenschappen, Systeemtherapie, EMDR en de postmaster Pedagogische wetenschappen) gevolgd. Tijdens deze opleidingen werkte ik in de jeugdzorg en later binnen de GGz. Door mijn werkervaringen en deze opleidingen heb ik een mooie rugzak met hulpmiddelen verzameld die mij helpen aansluiten bij de behoefte van de jongere en het omringende systeem. En binnen mijn opleiding tot systeemtherapie heb ik de bevestiging gevonden dat een individu met problemen nooit op zichzelf staat. Ik kwam steeds meer tot het besef dat wij als mens ons ontwikkelen wanneer we in verbinding staan met de omgeving. En zo specialiseerde ik me steeds meer in het behandelen van individuele klachten in combinatie met het systeem. EMDR, oplossingsgerichte therapie en Cognitieve therapie in combinatie met Systeem- en Relatietherapie zijn inmiddels mijn specialisme geworden. En sinds 2015 behandel ik naast jongeren ook volwassenen, die als individu binnen een (gezins)systeem mijn hulp nodig hebben.

Binnen mijn behandelingen vind ik het belangrijk om in eerste instantie te luisteren naar het verhaal van de jongere en/of zijn systeem. Door ieders betekenis van het probleem te horen, de krachten en mogelijkheden te delen kan men vanuit begrip en verbinding samen werken aan het probleem. Zo kan een probleem opgelost worden of wanneer oplossing niet meteen mogelijk is een vorm van acceptatie ontstaan van waaruit men weer verder kan ontwikkelen.

Na jaren in de jeugdzorg en GGz gewerkt te hebben heb ik besloten om een praktijk voor mezelf te beginnen. Na een periode waarin het verlies van een dierbare centraal stond, besefte ik nog meer dat ik mijn visie op hoe om te gaan met de krachten en hobbels van het leven op mijn eigen manier wilde uitzetten. Mijn specialisatie is individuele therapie inzetten met als basiselement verbinding. Dat betekent dat ik bij iedere hulpvraag samen met de client bekijk of verbinding met zichzelf verbroken is of dat er breuken zijn ontstaan in de verbinding met het systeem. Wanneer je inzicht krijgt in deze breuken, ontwikkelen je begrip, herkenning en erkenning en kan je van daaruit de eerste stappen tot herstel maken.

Om te zorgen dat ik de meest recente ontwikkelingen meeneem in mijn behandelingen blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen door scholing en literatuur. Ook ben ik aangesloten bij verschillende verenigingen binnen mijn vakgebied (NVO, BIG, NVRG, SKJ, VEN- Vereniging EMDR Nederland). Mocht u contact met mij willen dan kunt u mailen naar praktijkvibe@gmail.com